Forever Vision
Код: 235
60 таблетки
Препоръчителна клиентска цена: 53,43 лв.
Forever Vision
Хранителна добавка за поддържане на зрението

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Мнозина от нас приемат зрението за даденост, особено в по-ранна възраст. Но с напредването на годините все повече обръщаме внимание на очите си и тяхното съхраняване в добро състояние. Като изключим програмите за отслабване, хранителните добавки, поддържащи зрението, са най-популярни сред потребителите.
Доскоро възрастовата дегенерация на "жълтото петно" се смяташе за необратимо и непредотвратимо очно заболяване. На повечето пациенти се казваше, че нищо не може да се направи, за да се подобри зрението им. Най-новите научни опити показват, че с хранителни добавки и промени в диетата, дегенерацията на "жълтото петно" би могла да се предотврати, а в някои случаи процесът дори може да е обратим.
Човешката ретина е с размерите на пощенска марка, а така нареченото "жълто петно", или фовеа, е колкото връхчето на графит. На тази миниатюрна площ са разположени стотици милиони фоторецепторни клетки. Колбичките (конусообразни клетки във фовеата) разпознават цветовете. Пръчиците са друг вид клетки, които отговарят за нощното виждане, тъй като разпознават черно и бяло. Колбичките се намират в центъра на ретината и се използват за четене и добро централно зрение. Пръчиците са разположени в периферията на ретината и служат за нощно и периферно виждане. Дегенерацията на пръчиците води до нощна слепота - болест, наречена пигментен ретинит. Дегенерацията на колбичките води до дегенерация на "жълтото петно". Основна причина за тези очни проблеми е нарушеното кръвообращение. При възрастовата дегенерация на "жълтото петно" капилярите на фовеата отслабват и от тях зад ретината започва да сълзи кръвен серум. Това причинява възпаление и изкривяване на образите. С напредването на болестта капилярите продължават да сълзят и постепенно се стига до пълна слепота.
Има данни, че комбинацията от хранителни вещества, съдържащи се в продукта на ФЛП „Форевър вижън“, подобрява нощното зрение и допринася за предотвратяване на възрастовата дегенерация на "жълтото петно". „Форевър вижън“ съдържа пет основни категории хранителни вещества, които правят този нов продукт толкова ефикасен:
  • Каротеноидите, сред които лутеин, бета каротин, зеаксантин и астаксантин, представляват наситени растителни пигменти, които предлагат специализирана антиоксидантна защита на очите.
  • Полифенолите от боровинки и ресвератролът защитават крехките очни тъкани и капиляри от вредите, причинявани от оксидативния стрес.
  • Витамините, като С и Е, допринасят за поддържане еластичността и гъвкавостта на очните тъкани.
  • Минералите - цинк и мед, формират ядрото на антиоксиданти, синтезирани в самото око.
  • Уникалните аминокиселини предоставят на окото "тухлички" за изграждането на глутатион пероксидаза - мощен враг на свободните радикали.
Антиоксидантната защита е в основата на действието на „Форевър вижън“. Здравите очи съдържат 20 пъти по-високи нива на антиоксиданти в сравнение с другите тъкани в организма. Тези концентрации често се нарушават от лошите ни хранителни навици. Установено е, че 75% от нас не приемат достатъчно каротини, полифеноли и микроелементи за поддържане на добро очно здраве. Ретината се повлиява добре директно от наситено оцветените каротини и полифеноли, съдържащи се във „Форевър вижън“. Тези пигменти поглъщат ултравиолетовата светлина и защитават окото от прекомерно излагане на слънце.
С напредване на възрастта мембраните и тъканите на окото губят еластичността си и принуждават мнозина от нас да носят бифокални очила. „Форевър вижън“ предоставя витамини, които са съставни части за синтеза на глутатион пероксидазата - естествен антиоксидант, удължаващ живота на мембраните и очните тъкани. Пръчиците и колбичките в ретината са свързани със слой нервни клетки, които предават визуалните сигнали от оптичния нерв към мозъка. Концентрацията на антиоксиданти в този слой е над 30 пъти по-висока от тази в останалите части на тялото ни. Той е особено чувствителен към недостиг на антиоксиданти от всички видове и най-вече към липсата на каротини. Тъй като организмът не произвежда сам тези антиоксиданти, ярко жълтите пигменти трябва да се набавят с храната или съответно с помощта на хранителни добавки.
И макар че „Форевър вижън“ не може да възстанови вече изгубеното зрение, хранителните вещества и антиоксидантите, които съдържа, могат да забавят прогресивната загуба на зрението. Само две таблетки „Форевър вижън“ дневно ще запазят погледа ви в бъдещето ясен.
СЪСТАВКИ
Витамин С (като аскорбинова киселина), екстракт от боровинка (Vaccinium myrtillus), цистеин (като n-ацетил цистеин), цинк (като цинков цитрат), мед (като меден глюконат), екстракт от цвят на невен (Tagetes erecta) (Лутеин 5% и Зеаксантин 17%), витамин Е (като d-алфа токоферил сукцинат), витамин А (като бета каротин), астаксантин 2% (от микроскопични водорасли), ресвератрол 20% (Polygonum cuspidatum корен), дикалциев фосфат, микрокристална целулоза, кроскармелозен натрий, стеаринова киселина, силициев диоксид
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
По две таблетки дневно.
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Източник на боровинки, лутеин и зеаксантин
  • Поддържа добро зрение
  • Запазва погледа ви в бъдещето ясен