Хранителни добавки
ARGI+
Код: 320
300 г
Препоръчителна клиентска цена: 138,11 лв.
ARGI+
АРГИ+ L-аргинин и витаминен комплекс

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Учените рядко имат смелостта да използват термина „чудодеен". Но именно това определение използват, за да опишат действието на L-аргинина - аминокиселина, която е толкова полезна за общото здраве, че е получила названието „чудодейна молекула". То съвсем не е напразно, защото човешкият организъм преобразува L-аргинина в азотен оксид - съединение, което помага на кръвоносните съдове да се отпуснат и отворят широко за по-добро кръвообращение. Азотният оксид е обявен за „молекула на годината" през 1992 г., а шест години по-късно трима учени - Робърт Фърчгот, Луис Игнаро и Ферид Мурад печелят Нобелова награда за медицина за изследванията си върху уникалното съединение и функциите му в тялото.
Кръвоносната система е тази, която доставя кислород и хранителни вещества до всички органи, за да функционират те правилно.
Прочети повече...
 
Forever NutraQ10
Форевър НутраQ10 
Код: 312
30 пакетчета в кутия
Препоръчителна клиентска цена: 58,09 лв.
Forever NutraQ10
Форевър нутраQ10
 
ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
НутраQ10 представлява специална прахообразна формула, създадена за разтваряне в гела от алое на ФЛП. Тя е източник на три важни съставки, които подкрепят здравето на сърдечносъдовата система. Витамините от В комплекса поддържат здравословни нива на хомоцистеина в организма, коензимът Q10 допринася за функциите на клетките, а антиоксидантите се борят със свободните радикали. Заедно тези съставки имат потенциала да подпомагат правилното функциониране на сърдечносъдовата система.

Прочети повече...
 
Forever Pomesteen Power
Код: 262
473 мл
Препоръчителна клиентска цена: 53,43 лв.
Forever Pomesteen Power
Плодова напитка с антиоксидантно действие

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Няма спор, че антиоксидантите са особено важни за нашето здраве. Специалистите по хранене обаче напоследък спорят кой плод е най-мощният антиоксидант, или, с други думи, кой плод съдържа най-много ксантони и има най-висок капацитет на поглъщане на кислородни радикали (ORAC). „Поместийн пауър“ може да се похвали и с двете, защото представлява патентована смес от плодови сокове и екстракти – нар, круша, мангостан, малина, къпина, синя боровинка и гроздово семе.
Стойността ORAC или капацитетът на поглъщане на кислородни радикали е индикатор до каква степен един антиоксидант успява да се противопостави на вредното въздействие на свободните радикали. Този капацитет е много променлив. Дори ако се изследва един и същи плод в различни моменти след откъсването му, стойностите силно ще варират. Важно е да отбележим, че всички съставки на „Поместийн пауър“ са в челото на класацията по ORAC стойност, а най-висок е капацитетът на нара и мангостана.
Прочети повече...
 
Forever Active Probiotic
Код: 222
30 перлички
Препоръчителна клиентска цена: 60,99 лв.
Forever Active Probiotic
Активен Пробиотик

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Според речника думата „микроб“ означава „миниатюрна форма на живот, микроорганизъм“. Човешкото тяло е дом на хиляди микроби. Те живеят по кожата ни, в устата ни, в цялата ни храносмилателна система.
Някои от тези микроби са вредни, но по-голяма част са полезни. Тези „добри бактерии“ се наричат „пробиотици“. Името им идва от гръцки: „про“ означава „за“, а „биос“ – живот. Определението за „пробиотици“, според Американската хранителна и селскостопанска организация е: „живи микроорганизми, които в подходящо количество имат положителен ефект върху здравето на приемния организъм.“
Прочети повече...
 
Forever Nature's 18
Код: 271
30 блистера
Препоръчителна клиентска цена: 95,77 лв.
Forever Nature's 18
Антиоксидант "18 от природата"

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Успявате ли да изяждате по пет порции плодове и зеленчуци дневно? Американският онкологичен институт препоръчва на всеки мъж, жена и дете да приема най-малко по пет порции плодове и зеленчуци всеки ден. Причината е, че съдържат мощни антиоксиданти, които подсилват имунната система и подобряват здравето. Те са важен източник на хранителни вещества, от които организмът ни се нуждае ежедневно.
Форевър Ливинг знае, че не винаги съумяваме да следваме добрите си намерения по отношение на балансираното хранене.
Прочети повече...
 
Arctic-Sea Super Omega-3
Код: 039
60 гел капсули
Препоръчителна клиентска цена: 64,00 лв.
Arctic-Sea Super Omega-3
Хранителна добавка с ненаситени мастни киселини
Омега-3

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Мастните киселини са една от основните хранителни съставки за здра­вословното функциониране на организма. Те изпълняват няколко функции, сред които е изграждането на по-голямата част от защитната обвивка или мембрана около всяка наша клетка. В организма са основен градивен материал на телесните мазнини, необходими в определени количества за защита на вътрешните органи и запазване на телесната температура. Не всички мастни киселини обаче са еднакво полезни. Научните открития свързват консумацията на наситени мастни киселини, съдържащи се предимно в животинската мазнина, със завишени нива на холестерол в кръвта и по-високо предразположение към инфаркт, докато за ненаситените видове, предимно намиращи се в растителните мазнини, се твърди, че имат обратния ефект.
Проучвания, проведени през последните 10 години показват, че ескимосите и японските рибари страдат значително по-рядко от сърдечни заболявания и други болести, включително диабет, високо кръвно налягане и много видове рак, разпространени в западните страни.
Прочети повече...
 
Forever Nature-Min
Код: 037
180 таблетки
Препоръчителна клиентска цена: 36,79 лв.
Forever Nature-Min
Хранителна добавка с мулти-минерална формула

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Четири процента от теглото на нашето тяло са минерали. Човешкият организъм не може да произвежда минерали, затова трябва да си ги набавя чрез храната. С все по-интензивното изчерпване на минералите от плодородната земя, приемането на добавки става основна необходимост.
Минералите извършва три основни функции в организма:
1. Някои изграждат костите и зъбите, като например калций, фосфор и магнезий.
2. Други се срещат под формата на разтворими соли, контролиращи състава на телесните течности и клетки. Например, калият и натрият регулират течностите. Силният им недостиг води до отоци или обезводняване.
3. Минералите, като например желязото в хемоглобина, извършват множество други жизненоважни задачи. Комбинират дейността си с много ензими и протеини, които участват в освобождаването и усвояването на енергия.
„Форевър нейчър мин“ представлява подобрена мулти-минерална формула, съдържаща нови био-форми на GTF хром и селен за максимално усвояване.
Прочети повече...
 
Forever Gin-Chia
Код: 047
100 таблетки
Препоръчителна клиентска цена: 36,79 лв.
Forever Gin-Chia
Хранителна добавка с женшен и златна чиа

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
„Джин-чиа“ комбинира силата на женшена с тази на златната чиа, за да се получи една уникална добавка, съчетаваща мъдростта на Изтока с енергията на Запада.
Златната чиа, или „Северноамериканският мъдрец“, е била използвана от Югозападните индианци в САЩ в края на 19 в. заради животоподдържащите й свойства. В сравнение с останалите растения, златната чиа съдържа най-висок процент полиненаситени мастни киселини (алфа-линоленова и линолеова) - 83.2%. Тя е отличен източник на мастни киселини омега-3, натурални антиоксиданти и диетични влакнини. Протеиновото съдържание на чиата е по-високо от това на широко разпространените зърнени храни. В нея откриваме 19-23% белтъчини, докато в пшеницата и царевицата те са 14%, в ориза – 8,5%, в овеса – 15,3%, а в ечемика – 9,2%. За разлика от изброените зърнени култури, протеините в златната чиа са цялостни, или с други думи предлагат отличен баланс на аминокиселини. Това ценно растение е и мощен антиоксидант.
Женшенът е легендарен и се употребява като тоник от векове. Ориенталските потребители дори го наричат „Краля на тониците“.
Прочети повече...
 
Forever Absorbent-C
Код: 048
100 таблетки (всяка съдържа 60 мг витамин С)
Препоръчителна клиентска цена: 35,28 лв.
Forever Absorbent-C
Хранителна добавка с витамин С и овесени трици

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Дневният прием на витамин С отдавна се свързва с доброто здравословно състояние – още от дните, когато моряците открили могъщия ефект на цитрусовите плодове срещу заплахата от скорбут по време на дългите морски пътешествия. Сега науката ни е въоръжила с цял списък от полезни влияния вследствие приема на този най-популярен витамин.
  • Той е мощен антиоксидант, формиращ частично защитната система на организма срещу вредното въздействие на свободните радикали.
  • Витамин С е благотворна добавка за кожата, тъй като стимулира синтеза на междуклетъчен колаген.
  • Витамин С е необходим за поддържане на здрава съединителна тъкан.
Той е разтворим във вода и се отделя от организма. Понеже хората са сред малкото живи организми, които не могат сами да си произвеждат витамин С, те трябва да го приемат с храната, напитките и други добавки.
Прочети повече...
 
Forever A-Beta-CarЕ
Код: 054
100 гел капсули
Препоръчителна клиентска цена: 59,48 лв.
Forever A-Beta-CarЕ
Хранителна добавка с витамини А, Е и селен

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Непрекъснато четем и слушаме за свободните радикали и колко вредни са за нашето здраве. Малко от нас знаят какво точно представляват те и защо трябва да се пазим от тях. И макар наименованието им да звучи по-скоро като политическа партия, свободните радикали всъщност са нестабилни атоми или молекули, които нашият организъм произвежда при процесите на обмяна на веществата. Основен виновник за образуването им е иначе жизненоважният кислород. Свободните радикали представляват увредени молекули с един липсващ електрон, които се сблъскват със стабилни молекули в опит да си възвърнат липсващото равновесие. Когато един свободен радикал отнеме електрон от стабилна молекула, тя на свой ред става нестабилна и се превръща в нов свободен радикал. Така в клетката настъпва верижна реакция, която може да се повтори милиони пъти само в рамките на един ден. Този непрекъснат процес на окисляване уврежда протеините и клетъчните мембрани, нарушава естествените защитни механизми на клетката и засяга дори генетичния носител – клетъчната ДНК. В резултат от този процес тялото ни става по-уязвимо за различни болести.
Прочети повече...
 
Forever Garlic-Thyme
Код: 065
100 капсули
Препоръчителна клиентска цена: 36,79 лв.
Forever Garlic-Thyme
Хранителна добавка с чесън и мащерка

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Употребата на чесъна и мащерката датира от хиляди години. В египетски папирус от 1500 г. пр.н.е. са изброени 22 рецепти с чесън при оплаквания от главоболие, болки в гърлото и физическо изтощение. Първите доказателства за свойствата на чесъна достигат до нас от 1858 г., когато Луи Пастьор открива, че той унищожава вредни бактерии. Националната медицинска библиотека на Бетесда, щата Мериленд (САЩ), е съхранила над 100 научни разработки за чесъна, публикувани от 1983 г. насам.
Чесънът е сложно растение. Основната активна съставка на суровия чесън е алисинът. Той придава на чесъна характерния му остър мирис. Алисинът е много силен антибактериален агент, навлизащ в кръвоносната система и дезинфектиращ белите дробове, вътрешните органи и кожата. Алисинът е основната активна съставка в добавката "Форевър чесън и мащерка". Другите активни съставки включват ажоен, който е противосъсирващ агент, и лецитин, спомагащ за премахването на мастни отлагания, каквото е холестеролът, и подпомагащ превръщането на мазнините в енергия по време на обмяната на веществата.
Прочети повече...
 
Fields of Greens
Код: 068
80 таблетки
Препоръчителна клиентска цена: 24,19 лв.
Fields of Greens
Хранителна добавка „Зелени поля“

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Когато сме в провинцията през лятото или пролетта, не може да не се впечатлим при вида на зреещите зеленчуци и жита. Колко често обаче в супермаркета всъщност подминаваме зеленчуковия щанд и посягаме към фризера, към охладените храни и грижливо подредените редици от консерви. Нашите родители са ни насърчавали да ядем пресни плодове и зеленчуци, но забързани, прекалено често сме принудени да прибягваме до бързо приготвящата се храна, лишавайки се от жизненоважни вещества в зеленчуците и житните растения.
Форевър Ливинг Продъктс предлага решение на проблема – удобен за употреба източник на много от хранителните елементи в зелените зеленчуци, които толкова често липсват при съвременния начин на хранене. „Зелени поля“ е подходящо име за тази изключително добре балансирана хранителна добавка. Тя съчетава млади стръкове зелен ечемик, люцерна, стъбла от пшеница и лют червен пипер. „Зелени поля“ съдържа също така и други хранителни съединения като бета-каротин, ензими, амино-киселини, витамини и хлорофил.
Прочети повече...
 
Forever Garcinia Plus
Код: 071
70 гел капсули
Препоръчителна клиентска цена: 66,53 лв.
Forever Garcinia Plus
Диетична хранителна добавка с гарциния камбоджия

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
„Форевър гарциния плюс“ е нова революционна хранителна добавка, съдържаща множество елементи, които подпомагат освобождаването на организма от излишните килограми.
Основната съставка е натурално вещество, извличано от плода на южноазиатското дърво гарциния камбоджия, известно и като малабар тамаринд. В изсушена форма кората на плода се използва за синтез на хидроксилимонена киселина (ХЛК). По химичен състав ХЛК много прилича на лимонената киселина в портокалите и други цитрусови плодове. Плодът на гарцинията е с големината на портокал, но прилича повече на тиква. През вековете този плод е бил използван за кулинарни и лечебни цели в Южна Индия и Тайланд.
Специалистите по растителни съединения откриват удивителните свойства на ХЛК в края на 60-те, когато става ясно, че съединението намалява синтеза на мазнини от въглехидрати в организма. По време на нормалния метаболизъм след хранене въглехидратните калории, които не са били използвани непосредствено за произвеждане на енергия или са складирани под формата на гликоген, се превръщат в мазнини в черния дроб.
Прочети повече...
 
Forever Lycium Plus
Код: 072
100 таблетки
Препоръчителна клиентска цена: 66,53 лв.
Forever Lycium Plus
Хранителна добавка с лициум и женско биле

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
От хиляди години азиатските народи използват плода на Lycium barbarum и женското биле, за да поддържат доброто си здраве.
„Форевър лициум плюс“ е хранителна добавка – източник на антиоксиданти, биофлавоноиди и други полезни фитокомпоненти.
Плодът на лициума расте в Китай, където от векове се използва като традиционен лек при множество проблеми. Богат на аминокиселини (градивния материал на протеините) и витамини, лициумът е известен в Китай като тоник yin. Известно е, че подобрява зрението, придава цвят на лицето, подхранва черния дроб и бъбреците и има общоподсилващи и противосъстаряващи свойства. Традиционно се използва при замаяност и обща отпадналост, нисък тонус, болки в гърба и ставите. По-съвременната му употреба е свързана с благотворното му влияние при токсичните последствия от химиотерапия и лъчетерапия.
Счита се, че женското биле, наричано още сладък корен, е най-широко използваната билка в китайската медицина.
Прочети повече...
 
Forever Ginkgo Plus
Код: 073
60 таблетки
Препоръчителна клиентска цена: 63,00 лв.
Forever Ginkgo Plus
Хранителна добавка с гинко билоба и китайски билки

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
„Форевър гинко плюс“ е уникална синергична смес от четири китайски растения, познати от най-дълбока древност. Основната съставка е екстракт от листа на гинко билоба в комбинация с ганодерма от гъби рейши, плодове от шисандра и изсушени на слънце фо-ти – китайски билки, всяка от които се радва на голяма почит.
В днешно време не липсва информация за гинко, включително неотдавна изказаните твърдения, че има възбуждащи половото желание свойства. Това е една от най-популярните билки в Европа и Северна Америка. Ако погледнем в исторически план обаче, ще забележим, че това е и едно от най-древните растения с непрекъснато приложение в медицината. Най-новата му популярност се основава на целебното му въздействие върху нервната система и способността му, както се твърди, да подпомага функциите, свързани с паметта, при хора, преживяли травма. Всеки има нужда от малко „храна за мисълта“ понякога и в това отношение „Форевър гинко плюс“ е идеалната „закуска“!
Счита се, че гинко билоба е най-старото оцеляло дърво, като видът датира от стотици хиляди години.
Прочети повече...
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2