За Forever Living Products
За Форевър Ливинг Продъктс

История

Компанията е основана от Рекс Моан, който получава образование по бизнес администрация от Държавния университет в Аризона с насоченост в областта на счетоводството и през 1962 г. служи като мормон мисионер в Западна Самоа. Рекс Моан

През 1967, три години след като започва да работи в сферата на недвижимите имоти, той заема най-висока мениджърска позиция в Del E. Webb Corporation, но разбира, че е много малко вероятно за него да достигне до по-висша позиция в тази компания. Това го вдъхновява да започне свой собствен бизнес.

Продължавайки да работи за Del E. Webb Corporation, Моан наема офис във Финикс и започва да складира продукти в гаража си. Офисът се е състоял от две стаи. Той поканва 43-ма души да присъстват на първата Форевър Ливинг Продъктс среща в Темпе, Аризона и на тях той разкрива своя персонален план, който може да осигури, както на него, така и на всеки друг две важни неща:

1. По-добро здраве
2. Финансова независимост

Рекс искрено вярва, че тези две неща са от значителна важност за да се подобри драстично качеството на живот. Така на 13.05.1978 г. се осъществява официалното откриване на Форевър Ливинг Продъктс - компания, основана с малко повече мечти и много здрава работа във Финикс, Аризона.

 

Бизнес модел

Моан за първи път се сблъсква с директни продажби като дистрибутор на добавки за бензин, които е продавал в свободното си време. От това той развива силен интерес към системата за директни продажби. Осъзнал, че ключовите предимства на тази страгия са, че тя разчита на развитие посредством предаване от уста на уста, като по този начин се елиминира нуждата от бюджет за реклама. Моан започва да проучва известни фирми за директни продажби като Avon, Amway, Tupperware и Shaklee. Той скоро си направил заключение, че повечето компании, които използват директни продажби са проектирани така, че да носят най-големи ползи на своите създатели.
Заедно със своя сътрудник, който имал известен опит в областта, направили бизнес план. Той предложил тази проста бизнес идея на своите най-близки приятели и семейството си.Директни продажби от уста на  уста

След уточняването на маркетинговата стратегия, двамата партньори започнали да търсят продукт. Моан разбирал, че те трябвало да предложат нещо, което да се изчерпва с времето, така че да се стимулират последващи продажби. В едно интервю от 1995 г. с Дънкан Андерсън за списание Success, създателят на Форевър Ливинг казва: "Пречиствателите за вода и алармените системи са много популярни в момента, но аз се интересувам от продукти за здравето и мисля, че другите хора ще се заинтересуват също.".

Моан открил идеалния кандидат за продукт - алое вера. Той скоро се натъкнал на група учени от Далас, които били разработили метод за стабилизиране и съхранение на бързо развалящия се алое гел, който те използвали в лосион за слънчево изгаряне. Даласката група Aloe Vera of America се опитвала да продава своя продукт в магазини за здравословни храни, но без особен успех. Моан и неговият партньор вярвали, че тези продукти могат да се възползват от метода на директните продажби, който разчитал основно на демонстрации, препоръки и споделяне от уста на уста.

Ето как те измислили друг начин да се продават продукти. Вместо да наливат големи пари в традиционните средства за реклама, те решили да се компенсира всеки, желаещ да сподели своите алое продукти със своите семейство, приятели, като по този начин се заобикалят магазините и се продава директно на клиентите. Заинтересували се също от предлагане на продукти, които спомагат за по-добро здраве и качество на живот. Те разбрали, че този начин на продажба на продукти на крайните потребители ще се окаже по-успешен, отколкото чрез следване на конвенционалната стратегия за продажби.

През 1978 г. започват да изграждат своите мултилевел линии и с начална инвестиция от около $10,000 те наели 40 човека.

 

Най-големият производител на Алое в света

Форевър Ливинг Продъктс, заедно със своите филиали е най-големият производител и дистрибутор в света на алое вера и продукти с алое вера. Форевър Ливинг притежава 5000 акра в Съединените щати, Мексико и Доминиканската република, където се отглежда алое вера. Компанията е патентовала процеса на стабилизация, който гарантира, че тяхното алое е по същество идентично с гела, което се съдържа в листата на растението Алое Вера.

Форевър Ливинг също така притежава Forever Resorts, което управлява курортни и развлекателни имоти в САЩ, Европа и Африка.